Jedna sasvim drugačija knjiga ” Feng Šui : Tehnologija prostora “

Pročitali ste već sve “Feng Šui savete” po novinama, pa i neke knjige (prevedene ili prepisane) sa sve šireg tržišta Feng Šuija na zapadu, i sada ste već definitivno zbunjeni sa svim tim kontradiktornim pravilima? Po svim tim uputstvima, u vašem stanu je sve pogrešno? Mnogo je verovatnije, da su ta uputstva pogrešna, ili da nisu primerena vama i vašem prostoru. Ne postoji “Feng Šui prostor”, postoji samo Feng Šui kao metod procene i usklađivanja prostora, osobe, i njihovog međusobnog uticaja.

Tehnologija čije osnovne postavke nam nisu poznate deluje kao sujeverje ili magija, jer bez razumevanja osnovnih pretpostavki ne možemo videti uzročno-posledične veze pojava, vrednovanja i postupaka. Iz tog razloga se Feng Šui, bez objašnjenja osnovnih pretpostavki i načina njihove primene u raznim situacijama, često predstavlja kao skup sujevernih pravila uređenja enterijera. Predstavlja se i kao religijska praksa, i kao neka varijanta psihološke samopomoći, i kao uputstvo za kupovinu mnogih dekorativnih sitnica koje bi trebale izmeniti život pojedinca iz korena.

Feng Šui je, međutim, nešto sasvim drugo. Pretpostavke na kojima se bazira akupunktura, kineska medicina, tajči-čuan, či-gong,kineska kuhinja i uopšte, cela kineska kultura, Feng Šui primenjuje na prostor. Tačnije, on te pretpostavke primenjuje na odnos čoveka i prostora, otkrivajući “environmental stress”. Pri tome stres koji potiče iz okruženja ne ograničava na hemijsko ili biološko zagađenje ili na zračenje, već obuhvata i psihološke, fiziološke, kulturološke i sociološke stresogene faktore i ograničenja kroz analizu strukture prostora i odnosa pojedinog čoveka prema tom prostoru.

Ova knjiga predstavlja Feng Šui upravo na taj način – kao tehnologiju – objašnjavajući osnovne pretpostavke i prikazujući način primene tih pretpostavki na stvarnim primerima sa naših prostora. Primeri iz dugogodišnje konsultantske prakse autora prikazuju i objašnjavaju neke strukture i situacije tipične za ovaj geografski prostor i kulturni pejzaž, kao i načine nalaženja rešenja koji ne uključuju postavljanje kineskih folklornih rukotvorina.

Knjigu možete naručiti poštom pouzećem po ceni od 1088 dinara na: annamarkovic99@yahoo.co.uk ili na telefon: +381 /0/64 138 7229

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s